Banden

Winter/zomer bandenwissel

Uw banden wisselen

Winterbanden zijn gemaakt om te kunnen rijden tijdens winterse omstandigheden. Dit is doorgaans mogelijk van november tot maart/april. Het rubber en het profiel van de band zijn daarop aangepast. Zodra de winterse omstandigheden niet meer gelden, dus van maart/april tot november, is het verstandig om uw winterbanden te wisselen voor zomerbanden. Winterbanden presteren het best bij temperaturen onder de 7 °C. Bij een hogere temperatuur heeft u een langere remweg en verandert de optimale wegligging.

Als u eenmaal op wintersport bent geweest, is het verleidelijk om meteen uw winterbanden om te wisselen voor zomerbanden. Winterbanden zijn niet goedkoop en u wilt slijtage voorkomen. Toch is het niet verstandig om meteen uw winterbanden te verwisselen. Ook in Nederland kunt u tijdens de wintermaanden te maken krijgen met winterse omstandigheden. Winterbanden bieden dan meer grip en veiligheid. Twijfelt u over het wisselen van winterbanden voor zomerbanden of andersom? Neem dan contact met ons op!

Zomer – winter of vakantie check

Uw wilt toch ook veilig en vertrouwd op weg in de zomer, winter of tijdens uw vakantie? Laat uw voertuig dan door ons controleren en wij zorgen er voor dat u ongestoord kan beginnen aan uw reis. Wij hebben speciaal hiervoor ons seizoen-check pakket in het leven geroepen!